Joline Strömberg

♥Du är unik♥

Kön, läggning, vikt, längd, ålder, diagnos.. Vad spelar det för roll? Vi är inte och kommer aldrig att bli lika. Så vad får VI egentligen ut av att trycka ner andra?

Var dig själv, och försök inte passa in. Livet är för kort för skådespeleri.. Du är bäst, precis som du är♥

Bildresultat för tumblr quotes life

With Mixen

Idag blev det ridning ute, är verkligen såå varmt! Haha, har helt ärligt aldrig sett Mixen så glad och ivrig. Om han fick bestämma skulle han nog kasta av mig och galopera iväg. Men tyvärr.. Fast tur för mig dock haha.

Lunch på chinatown

Hejsan!

 

Finns det någon i hela världen som är mer proppmätt en mig just nu? Haha. Idag blev lunch på chinatown med mamma och pappa. Dom har bara för god mat där!

Ikväll blir det ridning, annars blir dagen nog rätt så lugn. Ha en grym dag!

From cocopanda

Godmorgon!

 

Nu har sakerna från cocopanda äntligen kommit! Bästa med sidan är att allt är sjukt billigt och även veganskt, eller det mesta iallafall. Hur bra? Beställe 2 torrschampon från märket bastiste samt en ny contour palette då den jag köpte inte var bra på något sätt. Och testade även på djur.. Vilket jag inte visste. Så vill ju inte bli beroende av en djurtestad produkt när jag lovat mig själv att aldrig köpa djurtestat hehe..

Från madlady!

Heey!

 

Hur fiiin är inte hoodien som kom från madlady idag! Såå nöjd. Nää nu ska jag fortsätta med att ha en allmänt tråkig dag.

Just nu..

Heejjj!

 

Är så läskigt trött, klockan är ändå bara 21:20? Började dagen med en timme i vanliga skolan. Ska snart få den nya medicinen (mot ångest och depp) snart mee, så blir nog lättare.

Hahah, bilden beskriver mig till 101% just nu.

Bildresultat för trött roliga bilder

Skillnaden mellan vegetarian och demivegetarian

Vegetarianer

 

Dom flesta vet nog redan att vegetarian innebär inget kött från djur alls. Men man äter fortfarande andra produkter från djur som mjölk och ägg.

 

Demivegetarianer

 

Jag har varit demivegetarian i över 1 år. Det vanligaste är att man äter kyckling, fisk och skaldjur. Men jag äter inte kyckling. Alltså inte djur från land. Det handlar inte om att jag ser olika värden i djuren, vilket många tyvärr verkar tro. Allt handlar egentligen om att jag inte vill stötta dom som föder upp djur i fångenskap. Som trånga burar och miljöer som djuren mår skit av. Tycker det känns fel att föda upp levande djur på löpande band bara för att vi ska få kött. Det är liv med personligheter som faktiskt kan känna smärta och sorg. Fisk och skaldjur är lättare att hitta vildfångat. Och efter ett tag lär man sig vilka märken som är bra och vilka som är dåliga. Man kan ju liksom inte fånga in kor eller grisar, dom föds upp på en fabrik.

Choklad är bra, punkt slut

Förhindrar hjärtsjukdommar. Studier har visat att människor som äter runt 20 gram choklad per dag har ett bättre blodflöd en de som äter vanlig processad mjölkchoklad, som vanligtvis innehåller väldigt lite kakao. Mer kakao är alltså bättre för hjärtat.

/Mittkok.se

Därför ska man äta 200 gram marabou om dagen för att motsvara kakaohalten som 20 gram mörk choklad innehåller! Herregud, tur att jag kommer här och rättar..

 

Ökar hjärnfunktionen. Choklad innehåller magnesium som är viktigt för hjärnans hälsa. Även koffein finns i choklad. Att äta bara en liten mängd, en till två rutor per dag, kan därför hjälpa till att öka koncentrationen och vakenheten.

/Aftonbladet.se

Min blir alltså smartare ju mer choklad man äter.

 

Håller dig i form. En studie vid University of California, gjord på 1 000 vuxna, visade att de som åt choklad upp till två gånger i veckan hade ett lägre body mass index (BMI) än de som inte gjorde det. Författaren Dr Beatrice Golomb tydliggjorde att lågt BMI nog var kopplat till regelbundenheten i chokladkonsumtionen, inte till mängden.

/Aftonbladet.se

Exakt! Skippa träningen och köp choklad!

Bildresultat för marabou

Upp